Reklama koja je šokirala Sicilijance

Radiosarajevo.ba
Reklama koja je šokirala Sicilijance


Jedan od brojnih primjera začudnih rješenja reklamnih agencija je i nedavno viđena reklama za butik Cambia Style – sa – glavom i bradom – Adolfom Hitlerom u glavnoj ulozi.



Istina, na bilbordima postavljenim širom Palerma, Hitler je odjeven u ružičasto nacističko odijelo, a upečatljivi emblem mu je srce, a ne svastika. Pratećim sloganom Change Style – Don't Follow Your Leader agencija je, čini se, htjela ubijediti ljude da treba da slijede svoj osjećaj za stil, a ne da prate tirane svijeta mode, ali se Sicilijancima to nije nimalo svidjelo.

Građani Palerma i različita udruženja zatražila su uklanjanje ovih plakata, budući da „oni vrijeđaju one koji su se borili protiv fašizma“ i jer je „potpuno sramotno da su postavljeni po cijelom gradu, pored škola i javnih ustanova“.

Iz agencije Zerocento, koja je osmislila ovo kreativno rješenje, rečeno je da građani pretjeruju u reakcijama i da je njihova namjera bila ismijati Hitlera, a ne minimizirati njegove zločine.

Ipak, Zerocento nije prva reklamna agencija koja je nadošla na ideju da iskoristi uvijek uznemirujući lik Adolfa Hitlera za reklamiranje proizvoda. Najsvježiji primjer su pro-life bilbordi koji su se pojavili u Poljskoj početkom godine, a tu su još neki primjeri koje su smislili slični kreativci:









radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije