Ovo će biti najveći problem ovogodišnjih modela iPhonea i Galaxyja

Radiosarajevo.ba
Ovo će biti najveći problem ovogodišnjih modela iPhonea i Galaxyja
Iako će Samsung nove model iz Galaxy S serije predstaviti tek krajem ovog mjeseca, a nove modele iPhonea možemo očekivati tek za pola godine, već danas 'znamo' većinu stvari o ovim telefonima.

Appleov 'rođendanski model' (njegovo ime još nije poznato) bit će najjači iPhone do sada sa zakrivljenim AMOLED ekranom i malim rubovima oko ekrana tako da će dimenzije kućišta biti manje, a ekran veći u odnosu na aktualni model iPhonea, piše BGR.

Također, možemo očekivati i odličan hardver, dvije stražnje kamere, vodootpornost i brojne druge napredne opcije, no na žalost velikog broja korisnika koji razmišljaju o kupovini ovog telefona, njegova cijena iznosit će oko hiljadu dolara ili čak više.

Upravo bi cijena mogla biti glavni razlog zbog kojeg će se većina ljubitelja Applea okrenuti slabijim modelima iPhonea koje će ova kompanija također predstaviti u septembru. 

No, čini se kako s cijenom ovogodišnjih top modela neće biti razočarani samo ljubitelji Applea, već i ljubitelji Samsunga.

Ova će kompanija krajem ovog mjeseca predstaviti modele Galaxy S8 i S8+ koji će, prema svim dosadašnjim glasinama, biti prave zvijeri od telefona, ali također bi mogli biti preskupi za dio korisnika koji razmišljaju o njihovoj kupovini.

Ako su ove glasine istinite, Galaxy S8, koji će imati ekran dijagonale 5,8 inča, u Velikoj Britaniji trebao bi koštati oko 899 funti (što je oko 970 dolara), dok bi cijena većeg modela trebala biti sto funti skuplja, znači skoro oko 1,100 dolara., prenosi dnevnik.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije