Radi li vama Facebook?

Radiosarajevo.ba
Radi li vama Facebook?
Još od polovine prošlog mjeseca Facebook se suočava sa brojnim tehničkim problemima, barem prema svjedočenjima korisnika koji sve više izražavaju svoje nezadovoljstvo.

Brojni forumi i druge društvene mreže zatrpani su prethodnih sedmica komentarima korisnika Facebooka, koji tehničko osoblje najpopularnije društvene mreže na svijetu mole da im se njihovi profili "poprave".

Kao jedan od najčešćih problema prethodnih dana navode se takozvani "blackouti" news feeda, odnosno, nepostojanje bilo kakvih objava na početnoj stranici vaših Facebook profila. Još češće događa se da vam se pojavljuju objave vaših prijatelja, dok su iz news feeda zbog nepoznatih razloga isključene stranice koje vam se sviđaju, zbog čega su brojne informacije iz medija i drugih stranica "nevidljive" na Facebooku.

Također, prijavljeni su i problemi sa Facebookovom aplikacijom Messenger, zbog čega je komunikacija putem ove aplikacije otežana.

I danas je prijavljen veliki broj kvarova na Facebooku, te je prema podacima Downdetectora najviše pritužbi stiglo jutros oko 6 sati i u popodnevnim časovima oko 18 sati.

Kao tri glavna uzroka pritužbe navedeni su problem sa prijavom na Facebook, zatim totalni blackout ili nepostojanje nikakvih sadržaja, te problemi sa fotografijama.

Zabrinjavajuće je da gotovo 50 posto korisnika koji su prijavili probleme ne može vidjeti nikakve sadržaje na svom news feedu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije