Rade Šerbedžija u novom Harry Potteru (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Rade Šerbedžija u novom Harry Potteru (VIDEO)
Rade Šerbedžija kao Gregorovich

U novom nastavku franšize o malom čarobnjaku, ulogu ima i Rade Šerbedžija, koji glumi Gregorovicha, najvećeg majstora za izradu čarobnih štapića. Harry Potter i darovi smrti završna je od sedam ekraniziranih knjiga britanske spisateljice J. K. Rowling. Film je podijeljen na dva dijela, tako da zadnji dio unosne franšize dolazi u kina 2011.

"Uloga je prilično važna jer o njemu se u filmu mnogo govori. Imam scene samo s Ralphom Fiennesom, što me posebno veseli jer on je čudesan glumac, a osim toga, nekako smo se i posebno sprijateljili", rekao je Šerbedžija za Jutarnji list.

"Susreo sam na snimanju i one ‘slavne dječake’, Harryja i onog drugog riđokosog, i onog trećeg, koji je kao negativac (imena im, naravno, ne znam). U međuvremenu su malo odrasli, ali valjda zbog uloga koje igraju i koje su se, čini se, odrazile i na njihove živote, kao da nisu dovoljno i narasli. Bilo je i zabavno kad su me ti isti slavni dječaci vidjeli i uglas povikali 'Boris the Blade’! To je moja uloga u filmu Snatch Gaya Ritchieja koju očito obožavaju. Umalo da nisu tražili da im dam autograme, ha-ha… Eto, pomislih, što bi na to rekla moja kći Nina", objasnio je Šerbedžija.

Pogledajte kako Šerbedžija izgleda kao Gregorovich u traileru za film Harry Potter i darovi smrti:

http://www.youtube.com/watch?v=BKkgPbBRMf0&feature=player_embedded



tportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije