Pussy Riot dobile ulogu u trećoj sezoni 'House of Cards'

Radiosarajevo.ba
Pussy Riot dobile ulogu u trećoj sezoni 'House of Cards'

Dvije članice ruske punk grupe Pussy Riot glumit će u trećoj sezoni američke televizijske serije House of Cards, piše danas sedmičnik Baltimore City Paper, javlja Beta.

Pozivajući se na jednog člana ekipe, list navodi da će Nadežda Tolokonikova i Marija Aljohina igrati u trećoj sezoni serije, čije se emitovanje očekuje 2015. godine.

Te dvije članice su ranije izrazile želju da upoznaju ekipu serije koja bespoštedno govori o aktuelnim političkim dešavanja u SAD-u.

"Za nas je važno da upoznamo ljude koji snimaju političke filmove u SAD-u, jer takvi filmovi ne postoje u Rusiji", rekle su ruske muzičarke i aktivistkinje.

Tolokonikova i Aljohina su uhapšene 2012. nakon izvođenja pesme Te Deum u glavnoj moskovskoj crkvi nakon čega su provele skoro dvije godine u zatvoru. Od oslobađanja njih dvije kritikuju manjak sloboda u Rusiji i oštar odnos vlasti prema opoziciji.

U seriji House of Cards glavni likovi su Frank Underwood, ciničan i beskrupulozan član Kongresa SAD, koga igra Kevin Spacey, i njegova supruga i saučesnica Claire, koju igra Robin Wright.

Nakon prošlogodišnje uspješne prve sezone, Netflix je ove godine predstavio i drugu sezonu, koja je seriji donijela 13 nominacija za prestižne televizijske nagrade Emmy. Dodjela nagrada održat će se 25. augusta u Los Angelesu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije