Prvi put u historiji: Cyberpunk 2077 obrisan sa PlayStation Storea

0
Radiosarajevo.ba
Prvi put u historiji: Cyberpunk 2077 obrisan sa PlayStation Storea
cnet.com / Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 u verziji za PS4 i XBO bio je tehnički na rubu neigrivoga na starim modelima tih konzola. Tvorci igre prvo su poručili kupcima da traže povrat novca, no prethodno ništa oko toga nisu dogovorili sa Sonyjem i Microsoftom.

Kako su neki dobili povrat novca, a neki argument da čekaju 2-3 mjeseca na popravak igre, cijela je situacija eskalirala do onoga čemu se niko nije nadao – Sony je privremeno uklonio Cyberpunk 2077 iz PlayStation Storea.

Dakle, do daljnjega više nije moguće kupiti digitalnu verziju Cyberpunka 2077. Kako igra nema PS5 verziju, u digitalnom ju se obliku ne može nabaviti ni na PlayStation 4 Pro ili PS5 konzolama na kojima nema toliko problema kao na starom i Slim modelu PS4 konzole.

Doduše, fizičke kopije igre na disku neće biti povučene iz prodaje.

Vrijedi napomenuti da uklanjanje igre s PS Storea neće imati utjecaja na kopije koje su već prodane pa će se Cyberpunk 2077 i dalje moći igrati na PlayStation konzolama – ako ste ga kupili ranije.

A ako pak niste zadovoljni igrom, moći ćete dobiti povrat novca za nju

Iz CD Projekta su poručili kako će digitalne i fizičke verzije igre za PS4 i dalje dobivati ažuriranja iako igra više nije u prodaji. Ranije su obećali tri zakrpe, jednu za ovu sedmicu, drugu u prvom mjesecu, a treću u drugom mjesecu, piše hcl.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije