Provjerite jeste li i vi: Korisnici Facebooka širom svijeta dobili sumnjiv mail

0
Radiosarajevo.ba
Provjerite jeste li i vi: Korisnici Facebooka širom svijeta dobili sumnjiv mail
Foto: Unsplash / Na desetine hiljada korisnika

Upravo sada na hiljade korisnika Facebooka našlo se u problemu te ne mogu pristupiti svom korisničkom računu.

Spam ili pravi mail pitalo se na desetine hiljada korisnika Facebooka zbog tajanstvenog maila 'Vaš račun zahtijeva naprednu sigurnost Facebook Protect'.

U mailu je objašnjeno da moraju uključiti opciju Facebook Protect do određenog datuma, inače će im se zaključati račun, pišu 24sata.

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

"Riječ je o sigurnosnom programu za skupine ljudi za koje je vjerovatnije da će biti na meti zlonamjernih hakera, kao što su branitelji ljudskih prava, novinari i državni dužnosnici", izvijestili su iz Facebooka te dodali kako to rade u svrhu sprječavanja hakerskih napada.

Kako to inače biva mnogi su se na taj mail oglušili te ga ignorirali jer ipak adresa security@facebookmail.com nalikuje prilično uobičajenom obliku neželjene pošte.

Oni koji nisu aktivirali Facebook Protect prije roka očito dobivaju poruku koja objašnjava zašto ne mogu ući na svoje korisničke račune i nudi im pomoć da ga uključe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije