'Prometej' uništio sve nade za 'Planine ludila'?

Radiosarajevo.ba
'Prometej' uništio sve nade za 'Planine ludila'?

Planine ludila je jedno od najpoznatijih djela velikog horror pisca H.P. Lovecrafta. Filmska verzija knjige se očekuje već nekoliko godina. 

Scenarij i režiju je trebao potpisati Guillermo del Toro, najpoznatiji po Hellboy serijalu i Panovom labirintu, a Tom Cruise je bio zainteresiran za glavnu ulogu. No, od projekta, najvjerovatnije, neće biti ništa, a, po Del Toru, razlog za to je - Prometej Ridley Scotta.  


Planine ludila - ilustraciju uradio Gutalin

"Prometej je nedavno počeo sa snimanjem. Sam naziv mi se učinio čudnim, znajući koliko je Alien serijal inspiriran Lovecraftovim romanom. Vjerujem da je grčka metafora samo aluzija na kreatorske aspekte Lovecraftova djela. Vjerujem da je tako, ali Prometej će produžiti dugu pauzu, ako ne i označiti kraj, filmske adaptacije Planina ludila.", naveo je Del Toro na svojoj službenoj stranici

Kada su ga fanovi na stranici upitali zašto Prometej treba da znači kraj tog projekta, Del Toro je jednostavno dodao: "Ista premisa. Gotovo identične scene. Čini se kao da oba filma imaju gotovo identične lokacije i isti veliki preokret na kraju filma", piše Spinoff

Bh. premijera Prometeja se očekuje 7. juna. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije