Predstavljeni članovi žirija SoMo Borca koji će odabrati najbolje digitalne projekte u regiji

0
Radiosarajevo.ba
Predstavljeni članovi žirija SoMo Borca koji će odabrati najbolje digitalne projekte u regiji
Foto: SoMo Borac / Somo Borac 2024

Nakon otvaranja prijava za ovogodišnje izdanje SoMo Borca by Aleph koje će se održati 25. oktobra u Zagrebu, poznato je i koji regionalni stručnjaci će odlučivati koji projekti su se najviše istaknuli i zaslužili vrijedno priznanje.

Ovogodišnje predsjednice žirija su Maja Blumenšajn, direktorica odjela novih medija na Novoj TV u Media streamu te Ksenija Latković Kozarac, direktorica Digitalnih komunikacija u Podravki u Advertising streamu.

SoMo Borac već 12 godina zaredom nagrađuje najbolje digitalne projekte i kampanje u regiji, a prošle je godine oboren i rekord u broju prijava te se više od 230 projekata iz šest država regije takmičilo za prestižnu nagradu. Tako je SoMo Borac, osim nagrađivanja najuspješnijih digitalnih projekata, sjajna prilika za povezivanje i međusobnu razmjenu iskustava regionalnih stručnjaka na području digitalnog marketinga i digitalnog izdavaštva, ali i prilika za edukaciju kroz predavanja koja pokrivaju aktualne i relevantne teme iz industrije pokrijepljenje regionalnim i globalnim primjerima.

Prošle godine, kao suorganizator SoMo Borca by Aleph, pridružilo se i Hrvatsko društvo digitalnih izdavača (HUDI), s ciljem jačanja Media streama i podrške u dijeljenju znanja i resursa među zajednicom digitalnih izdavača. U Media streamu, izdavači svoje projekte mogu prijaviti u ukupno pet kategorija, od kojih je novost Best media Feature u kojoj prijavitelji mogu pokazati specifične dijelove svojih postojećih proizvoda koji su značajno unaprijeđeni ili inovirani. Osim toga, radovi će se nagrađivati u kategorijama: Digital Product of the Year, Design of the Year, i SoMo Native.

Maja Blumenšajn, direktorica odjela novih medija Nove TV i predsjednica medijskog žirija istaknula je: "SoMo Borac je takmičenje koje stalnim prilagodbama prati promjene na tržištu i trudi se svake godine pokazati uistinu najbolje projekte, vodeći računa o specifičnostima medijske struke. Zahvalna sam organizatorima na povjerenju koje su mi ukazali i predsjedanje baš ovim, iznimnim sastavom žirija nešto je čemu se jako veselim. Unatoč zahtjevnom tempu ove superizborne, supersportske i po mnogočemu drugom sadržajno bogate godine, kolege iz različitih medija pokazale su iznimnu kreativnost i inovativnost, stoga je pred nama težak zadatak odabira najboljih”.

Predstavnici media žirija iz Bosne i Hercegovine su Suada Peštek (Radio Sarajevo) i Mario Šimić (klix.ba), a cijeli žiri dostupan je na web stranici SoMo Borca.

Maja Blumenšajn
Foto: SoMo Borac: Maja Blumenšajn

Advertising stream ove je godine uveo novu kategoriju Digital product koja nagrađuje digitalne proizvode svih vrsta koji su svojim inovativnim idejama i visokom izvedbom omogućili organizacijama da istraže nove aspekte digitalnog poslovanja. Osim nove kategorije, članovi advertising žirija odabrat će pobjednike u još 10 kategorija: SoMo Social Strategy, SoMo Content, Tik Tok, Digitalna aktivacija, Digitalni mix, SoMo Tech, Somoritanac, SoMo Global, SoMo Growth, Digital OOH, a partner projekta nekome od dobitnika dodjeljuje i Special Mention by Aleph nagradu koja fokus stavlja na efektivnost i inovativnost u digitalnom marketingu.

"Prije svega moram reći da mi je velika čast, ali i velika je odgovornost biti predsjednica žirija u ocjenjivanju radova koji pomiču granice iz godine u godinu. U svakom slučaju, veselim se vidjeti što se radilo na regionalnoj digital sceni. Proces žiriranja uvijek je zahtjevan, ali iznimno inspirirativan proces u kojem i mi učimo nešto novo i širimo svoje vidike, što je i poanta SoMo Borca čiji je cilj razmjena znanja, iskustava i ideja”, rekla je Ksenija Latković Kozarac, direktorica Digitalnih komunikacija u Podravki, predsjednica Advertising žirija.

Ksenija Latković Kozarac
Foto: SoMo Borac: Ksenija Latković Kozarac

Predstavnici advertising žirija iz Bosne i Hercegovine su: Elma Kadrić (Via Media), Vedrana Halič (Aquarius), Nermin Nino Kasupović (Effect Agency) i Bojan Dragišić (Play Team), a cijeli žiri možete vidjeti na linku.

Early bird prijave moguće su do 1. septembra 2024., a zadnji rok je 25. septembra 2024. godine. Prijavite se na SoMo Borac newsletter i prvi saznajte novosti oko najvažnije dodjele nagrada, a pratite i SoMo Borac Facebook, Instagram i LinkedIn stranice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije