Predstavljene slušalice čija se baterija nikada ne prazni

0
Radiosarajevo.ba
Predstavljene slušalice čija se baterija nikada ne prazni
Foto: 3M / Prve slušalice koje koriste komunikaciju samostalnog punjenja

Tokom CES 2024 sajma predstavljene su slušalice koje se same pune i nikada se ne prazne.

Kompanija 3M je predstavila prve svjetske slušalice koje koriste komunikaciju samostalnog punjenja, a koriste solarnu energiju kako bi spoljašnje i unutrašnje svjetlo konvertovale u konstantno punjenje.

Naziv uređaja je 3M PELTOR WS ALERT XPV i za svoje punjenje koristi patentiranu tehnologiju solarnih ćelija, pod nazivom Powerfoyle.

Lopovi u Zagrebu raznijeli bankomat, građane probudila snažna eksplozija

Lopovi u Zagrebu raznijeli bankomat, građane probudila snažna eksplozija

Tehnologija je kreirana u partnerstvu između 3M i švedske kompanije Exeger, koja je specijalizovana za tehnologiju solarnih ćelija.

Pored prikupljanja svjetlosti, slušalice imaju i Bluetooth podršku, mikrofon koji utišava pozadinsku buku, push-to-listen funkciju i aplikaciju za praćenje zdravlja baterije i druga podešavanja.

Iz kompanije 3M ističu da slušalice imaju litijum-jonsku bateriju od 1000mAh, a mogu da izdrže oko 80 sati s jednim punjenjem. Dok god su izložene spoljašnjem ili unutrašnjem svjetlu, punit će se same.

Cijena ovih revolucionarnih slušalica iznosi oko 600 dolara (1.071,66 KM).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije