Predstavljene maskote za OI u Londonu 2012. (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Predstavljene maskote za OI u Londonu 2012. (VIDEO)
Wenlock i Mandeville (Foto: Reuters)

Jučer su u Londonu javnosti predstavljene jednooke maskote za olimpijske i paraolimpijske igre koje će se u ovom gradu održati u 2012. godini.

Wenlock je olimpijska, a Mandeville paraolimijska maskota. Sstvoreni su od posljednjeg komada čelika koji je preostao od konstrukcije Olimpijskog stadiona u Londonu.

http://www.youtube.com/watch?v=Mcf5PkyxYU4


Predstavljeni su kroz animirani film baziran na priči za djecu Michaela Marporuga u kojem su figure oživljene, a u stanju su da se prilagođavaju na okolinu mjenjajući svoj izgled u zavisnosti od situacije.

“Kreirali smo našu maskotu za djecu”, rekao je predsjednik organizacionig komiteta OI London 2012. “Wenlock i Mandeville će povezati mlade ljude sa sportom i ispričati priču o ponosnoj istoriji olimpijskih i paraolimpijskih igara. Usmjeravajući mlade ljude na sportske vrijednosti, oni će inspirisati djecu da teže da daju sve od sebe u svemu što rade”, zaključio je on.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije