Poznato kada nam stiže Windows 12

0
Radiosarajevo.ba
Poznato kada nam stiže Windows 12
Foto: Pixabay / Ilustracija/Laptop

Sljedeća verzija Windows operativnog sistema je pri kraju i očekuje se da će uvesti Microsoft u novu eru AI računarstva.

Prema nedavnom izvještaju kineskog finansijskog lista Commercial Times, Windows 12 će biti objavljen sljedećeg leta, tačnije, u junu 2024. godine.

Ovaj rok, čini se, prognoziran je zbog izjava predsjednika kompanija Quanta i Acer, koji su gostovali na Tajvanskoj izložbi medicinske tehnologije 30. novembra.

Lagumdžija održao snažan govor: Vlasti RS koriste metode ratnih zločinaca za rušenje institucija BiH

Lagumdžija održao snažan govor: Vlasti RS koriste metode ratnih zločinaca za rušenje institucija BiH

Pojačano trošenje na generativnu AI (1,37 milijardi dolara u 2022.) primijetio je predsjednik Quante Lin Baili, i dodao "kada stigne Windows 12, očekuje da će se računari s vještačkom inteligencijom pojavljivati jedan za drugim".

Jason Chen, izvršni direktor kompanije Acer, misli slično, ali nije uvjeren da će računari s vještačkom inteligencijom postati hit preko noći. Umjesto toga, istakao je da će biti potrebno vrijeme da se ponašanje kupaca prilagodi onome što je u ponudi.

Datum lansiranja operativnog sistema Windows 12 sredinom 2024. godine je u skladu s ranijim glasinama o ovoj temi.

Još u oktobru, Intelov finansijski direktor Dave Zinsner pomenuo je "osvježeni Windows koji se očekuje sljedeće godine".

Također je rekao da ovaj proizvođač čipova vjeruje da će "osveženje učiniti sljedeću godinu dobrom za poslovanje na strani klijenata".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije