Povodom 50. godišnjice: Nova Star Trek serija uskoro će istraživati nove svjetove i civilizacije

Radiosarajevo.ba
Povodom 50. godišnjice: Nova Star Trek serija uskoro će istraživati nove svjetove i civilizacije

Deset godina nakon serije Enterprise, na male će se ekrane vratiti Star Trek u novom serijalu CBS-a, najavili su u ponedjeljak američki mediji.

Producent Alex Kurtzman na nov će način pokušati prikazati voljeni sci-fi klasik, a trenutno traje "lov" na scenariste. Plan je početi s emitiranjem u drugoj polovici 2016. godine, što bi se savršeno poklopilo s 50. godišnjicom franšize. Naime, originalna serija debitirala je 8. septembra 1966. godine.

Kurtzman je radio na posljednja dva filma Star Trek s JJ Abramsom. Serija The Next Generation emitirala se od 1987. i 1995. godine, potom su uslijedile Deep Space Nine (1993-1999) te Voyager (1995-2001). Enterprise, koji se prikazivao između 2001. i 2005. godine posljednja je serija o Star Treku, ali je dobila ne tako sjajne ocjene.

Originalna serija u kojoj su glumili William Shatner i Leonard Nimoy prikazivala se od 1966. do 1969. godine. Snimljeno je i 12 filmova, a dva će se tek snimiti.

Kako su izvijestili iz CBS-a, nova serija neće biti povezana s nadolazećim filmom Star Trek: Beyond, koji će se u kinima početi prikazivati na ljeto 2016. godine, ali će "predstaviti nove likove koji će tražiti nove svjetove i civilizacije, istražujući dramatične teme karakteristične za franšizu od njenog početka".

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije