Poslušajte neobjavljenu pjesmu Davida Bowieja

Radiosarajevo.ba
Poslušajte neobjavljenu pjesmu Davida Bowieja

The Huffington Post obradovao je sve ljubitelje umjetnosti Davida Bowieja njegovom neobjavljenom demo pjesmom pod naslovom To Be Love. Ovu pjesmu prati i priča koju vam donosimo u nastavku.

U jesen 1970. godine, mladi muzičar iz Londona stigao je u Los Angeles kako bi snimio demo album koji bi trebao biti njegova karta za uspjeh i potpis ugovora s velikom izdavačkom kućom. To je bilo prvo Davidovo putovanje u SAD. Muzički producent de Strulle i njegovi saradnici Tom Ayers i Aynsley Dunbar dobili su zadatak od kompanije Roxbury Road Studios da pronađu veliki talent koji im može donijeti novac. Tako su došli u kontakt s Davidom, a de Strulleova pjesma To Be Love prva je koju je Bowie snimio za vrijeme historijskog dvosedmičnog putovanja u SAD-u.

Pjesma je trenutno dostupna za stream na MindBodyNetwork i možete ju poslušati ovdje. Vjerni Davidovi fanovi mogu zadovoljno trljati dlanove jer je pjesma na istoj poveznici dostupna za download.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije