Pogledajte novi Lakin spot "Brko" (VIDEO, AUDIO)

Radiosarajevo.ba
Pogledajte novi Lakin spot "Brko" (VIDEO, AUDIO)


Pred vama je novi video Elvira Lakovića Lake. Pjesma se zove Brko i predstavlja prvi singl sa novog albuma koji uskoro treba biti objavljen.

Prilikom Lakinog gostovanja kod našeg DJ Nodija, imali smo priliku premijerno čuti ovu pjesmu, a sada imate priliku i pogledati video:

http://www.youtube.com/watch?v=PryHwMtYuFA

Produkciju potpisuje kreativni tim agencije Fabrika: režija Salem Kapić Kantardžić, direktor fotografije Erol Zubčević, montaža Antonio Ilić, kostimi Ina Arnautalić i Hatidža Nuhić.

Spot je sniman tokom mjeseca marta na raznim lokacijama: Fitness klub Sfera II, Biblioteka u Vogošći i Kino Bosna - kod teta Sene.

Nakon što je sa prvim albumom Zec i nekoliko TV spotova koji su ga pratili osvojio srca publike u svim zemljama naše regije, Lakin uspjeh potvrđen je i zvanično, nagradom MTV Adria za najboljeg izvođača. Svi se sjećamo i pjesme „Pokušaj“, sa kojom je predstavljao BiH na Eurosongu 2008 u Beogradu, koja je dugo vremena i nakon ovoga bila hit.

Ovaj neobični i originalni muzički umjetnik se nakon svega što mu se dešavalo 2008 i 2009 godine, povukao u svojevrsnu "izolaciju" koja je rezultirala novim muzičkim materijalom.

Novi album je snimljen u studiju zagrebačkog producenta Denisa Mujadžića – Denykena (studio u kojem je snimljen i singl "Pokušaj") i sadrži 10 pjesama od kojih svaka, simbolično za Laku, u nazivu ima samo po jednu riječ.

Inače, Laka je, kao i do sada, autor muzike i tekstova svih pjesama na albumu, dok aranžmane, zajedno sa Lakom, potpisuje i Dino Šukalo. Backvokale je otpjevala Lakina vjerna pratilja i saradnica - sestra Mirela, koja će, kao i dosada, nastaviti nastupati sa bratom.

Album je, konceptualno, nastavak ili nadogradnja Lakinog dosadašnjeg muzičkog izražaja, a sam autor tvrdi da je ovaj muzički materijal "daleko kvalitetnije produciran od Zeca".

Opširnije o svemu ovome poslušajte u intervjuu sa DJ Nodijem

{audio}http://www.radiosarajevo.ba/images/media/mp3/laka%20-%20intervju.mp3{/audio}

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije