Počeo Gumball, najpoznatiji celebrity rally (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Počeo Gumball, najpoznatiji celebrity rally (VIDEO)
Batmobile na Gumball-u

Stotinu spektakularnih automobila i 250 učesnika startalo je motore na početku Gumball rally-a u centru Londona. Okupljanje celebrityja u takvoj situaciji bilo je neizbježno. Michael Madsen, Xzibit, Jade Jagger, pjevačica Eve bila su zvučna imena koja su došla da se hvale svojim skupim igračkama.

"Iskreno, nikad nisam vozila auto koji ima volan s desne strane. U Velikoj Britaniji me uvijek voze, ali sad osjećam uzbuđenje zbog Gumballa", izjavila je pjevačica Eve.

Gumball starta u Londonu, a sljedeće destinacije su Amsterdam, Copenghagen i Stockholm. Rally traje sedam dana, tokom kojih će vozači preći 3 hiljade milja.

Iz Švedske će 120 automobila biti preveženo na Sjevernoamerički kontinent gdje će se rally nastaviti. Boston, Quebec i Toronto su odmorišta između etapa prije nego vozači stignu na cilj na njujorškom Times Squareu u petak, 7. maja.

Ove godine na Gumballu se mogu vidjeti automobili poput Bugatti Veyronea, Ferrarija, Lamborghinija, Aston Martina, Rolls Roycea, Bentleya, klasičnih američkih trkača, pa čak i Batmobilea.




dnevnik.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije