Placebo: Nadamo se da publika osjeti našu muziku (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Placebo: Nadamo se da publika osjeti našu muziku (VIDEO)

Steve Forrest bubnjar grupe Placebo s našim novinarem (foto: Samir Cacan/radiosarajevo.ba/)

Zasigurno jedna od najvećih zvijezda ovogodišnjeg 11. Exit-a, britanska rock skupina Placebo, nastupili su u drugoj festivalskoj noći na Petrovaradinskoj tvrđavi. Ovogodišnji muzički festival u Novom Sadu ugostio je svjetska muzička imena kao što su Chemical Brothers, Pandulum Live, David Guetta, Fait no more, Mika i drugih.

"Zaista uživamo na EXIT-u, stigli smo dan ranije preslušali LCD Soundsystem, Miku i pokupili smo dobre vibracije sa njihovih nastupa. Exit je stvarno dobar festival, atmosfera je onako 'bučna' i na prelijepoj lokaciji. Kroz razgovor sa organizatorima shvatili smo da je svrha EXIT-a samo muzika, nikakva velika koorporacija ne stoji u pozadini. Sve što se tiče festivala urađeno je iz pravih razloga i zbog toga odajemo poštovanje organizatorima", kaže Steve Forrest, bubnjar grupe Placebo za RadioSarajevo.

"Iskreno sav se tresem, imam toliko energije i jedva čekam da izađemo na binu večeras i da uradimo našu stvar", dodaje Steve Forrest.

Placebo je britanski alternativni rock bend, osnovan 1994. u Londonu. Trenutno ga čine Brian Molko, Stefan Olsdal, te Steve Forrest.

"Puno je emocija dok smo na bini i sve je to nekako ludnica, sve je to jedna velika pozornici, izađeš sviraš u trenucima sve se odvija brzo, ali nekad se treba i smiriti, malo doći sebi. Biti na bini je najbolji osjećaj i iskustvo koji sam imao u životu, nikad se ne bih mjenjao za našto drugo, neopisivo je", kaže Forrest.

Momci iz rock sastava Placebo do sada su objavili šest studijskih albuma, šest EP-ova te 27 singlova. Prodali su više od million primjeraka albuma u domovini te deset puta više u ostatku svijeta.

Šira publika zna ih po hitovima "Nancy Boy", "Pure Morning", "You Don't Care About Us", "Every You Every Me", "The Bitter End", "Twenty Years", "Black-Eyed", "Because I Want You", "Infra-Red", "Meds" te po obradi pjesme "Running Up That Hill" dobre stare Kate Bush.

"Nadam se da našu muziku publika osjeti. Kada sviramo rock da publika skače, kada pjevamo malo lakše pjesme sa porukom da sjednu i razmisle, da se opuste. Moje omiljene ploče tako utiču na mene i nadam se da je takav slučaj i sa našom publikom", rekao je na kraju razgovora za RadioSarajevo bubnjar grupe Pacebo, Steve Forrest.
 
Pogledajte dio nastupa grupe Placebo na Petrovaradinskoj tvrđavi:
http://www.youtube.com/watch?v=GT1pUfveMjM


http://www.youtube.com/watch?v=2GSLpnYAZ_U


Vezano: Placebo oduševio novosadsku publiku

goran, radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije