Pekinška patka nakon 30 godina

Radiosarajevo.ba
Pekinška patka nakon 30 godina


Povodom 30 godina od izlaska kultnog singla Bila je tako lijepa, novosadski punk bend iz ere punka, održaće dva koncerta: 21. maja u Beogradu, a dan kasnije u Zagrebu. Beogradski koncert će se održati u bašti Studentskog kulturnog centra, a zagrebački u klubu Boogaloo.

Bend se na pozornicu vraća u istom sastavu koji je imao i prije trideset godina: ekipu čine frontmen Nebojša Čonkić-Čonta, bubnjar Laslo Pihler-Cila, basista Marinko Vukmanović-Mare i gitarista Zoran Bulatović-Bale.

Grupa je osnovana 1978. u Novom Sadu, inspirisana talasom engleskog punka i predstavlja jednu od prvih jugoslovenskih punk grupa. Hit koji znaju i mlađe generacije je prepjev pjesme Elle etait si jolie Alaina Barriere, koji je prvo prepjevao čuveni Dragan Stojnić, a kasnije, po uzoru na Pekinšku patku, i Hladno pivo.

Oproštajni koncert Pekinška patka je održala na Kalemegdanskoj terasi 1981. godine, a jedini come back imala je 2008. godine na Exitu, kao predgrupa engleskih pionira punka Sex pistols.

Bolje da nosim kratku kosu.

seecult.org/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije