Ovo su razlozi zašto žene 'padaju' na bradate muškarce (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Ovo su razlozi zašto žene 'padaju' na bradate muškarce (FOTO)

Jedno istraživanje pokazalo je kako žene najviše "padaju" na tzv. trodnevnu bradicu kod muškaraca i smatraju kako je jako seksi.

Donosimo vam nekoliko činjenica o muškoj bradi i njenom učinku na žene, a u fotogaleriji pogledajte koliko zaista brada promijeni muškarca.

Opasni dečki

Jedno istraživanje pokazalo je kako 98 posto muškaraca s Forbesove liste 100 najbogatijih nema bradu. No isto tako čak 98 posto svjetskih motorista, kauboja, ratnika i ostalih "zločestih momaka" ima ili je imalo bradu ili brkove. S obzirom na to da žene vole zločeste dečke, ne moramo više ništa reći...

Moć bradatih muškaraca

Nekada je muškarac s bradom bio simbol mudrosti. Naučnici tvrde da ta činjenica drži vodu i dan danas. Naime, istraživanje je pokazalo kako žene u kriznim situacijama imaju više povjerenja u bradate i brkate muškarce. Znanstvenici taj fenomen povezuju s mudrošću i zrelošću koje simboliziraju dlake na licu.

Trodnevna brada

Istraživanje je pokazalo kako žene "padaju" na trodnevnu bradicu kakvu obožava nositi George Clooney i smatraju kako je jako seksi što potvrđuje i anonimni citat: "Ljubiti muškarca s bradicom je kao odlazak na piknik. Nije nam problem prošetati kroz visoku travu da bismo došle do super cilja."

Avanturistički duh

Žene smatraju, pokazala su istraživanja, da su muškarci s bradom uvijek spremni na adrenalin i nove avanture. Isto tako voljni su više riskirati u životu, a svima, s vremena na vrijeme, potrebno je malo avanture, zar ne?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije