Ovo je šokiralo tehnološkog giganta: Videoigra im povučena sa tržišta zbog loše prodaje

0
Radiosarajevo.ba
Ovo je šokiralo tehnološkog giganta: Videoigra im povučena sa tržišta zbog loše prodaje
FOTO: Screenshot / Videoigra Concord

Sony je odlučio povući svoju najnoviju igru Concord s tržišta nakon samo tri sedmice od lansiranja, zbog razočaravajuće prodaje i slabog interesa igrača.

Videoigra, koja je 23. augusta debitirala ekskluzivno na PlayStationu 5 i PC-u, prodana je u manje od 25.000 primjeraka te je na Steamu privukla samo 697 igrača u svom vrhuncu — čak niže od The Lord of the Rings: Gollum, koji je naširoko smatran jednom od najgorih videoigara 2023. godine.

Unatoč osam godina razvojaConcord s cijenom od 40 eura (78.24 KM), nije uspio konkurirati besplatnim alternativama poput Overwatcha i Valoranta u sve gušćem tržištu hero shootera. Zbog toga je razvojni tim, Firewalk Studios, odlučio povući videoigru iz prodaje 6. septembra 2024. godine i zaustaviti sve daljnje transakcije.

Promocija turizma BiH na Bliskom Istoku: Poruka 'Visit Sarajevo' na ulicama Emirata

Promocija turizma BiH na Bliskom Istoku: Poruka 'Visit Sarajevo' na ulicama Emirata

Svi kupci koji to zatraže dobit će puni povrat novca, bez obzira na to jesu li igru kupili digitalno preko PlayStation Storea, Steama, Epic Games Storea ili fizički kod drugih trgovaca u skladu s njihovom politikom povrata.

Povrat novca za digitalne kopije bit će procesuiran u nadolazećim danima, a nakon toga igrači više neće imati pristup videoigri.

Iako je igra doživjela neuspjeh kao plaćeni naslov, Firewalk Studios nagovijestio je mogućnost povratka igre u novom obliku, vjerovatno kao besplatnog naslova. Razvojni tim obećao je da će igrače redovito obavještavati o budućim planovima, piše HCL.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije