Ovo je profesionalna gaming čarapa i košta oko 180 KM!

Radiosarajevo.ba
Ovo je profesionalna gaming čarapa i košta oko 180 KM!
Foto: Screenshot / Puma Active Gaming Footwear

Početkom mjeseca Puma je na tržište plasirala prvo izdanje Active Gaming Footweara. U načelu se radi o čarapi za aktivno igranje koja bi se trebala koristiti u zatvorenom prostoru poput soba, igraonica i arena.

Namijenjena je posebno za konzolaše, kako bi njihova stopala bila u idealnim uvjetima tokom igranja, valjda.

Dodate li gaming na početku bilo kojeg proizvoda na svijetu, dobit ćete novi proizvod kojim ciljate na gaming publiku. Napravite li to pak s čarapom, vrijeđate njihovu inteligenciju. Saradnje modne i gaming industrije sve su češće, ali zasad većina njih ne ostvaruje pozitivne rezultate. Jedan od pozitivnih primjera je saradnja Adidasa i francuskog Team Vitalityja u kojoj se više pažnje posvetilo dizajnu i izgledu same tenisice nego njenoj funkcionalnosti, jer kao što znamo, gameri sjede dok igraju.

Dokle god je obuća njima udobna i na nju su navikli, pogodna je za igranje u svim uvjetima, iako većina profesionalnih gamera čak i na pozornici igra u - čarapama.

PUMA je očito primijetila taj detalj pa umjesto da napravi tenisice, napravili su čarape od oko 180 KM namijenjene za konzolaše.

„Dizajnirane za upotrebu u zatvorenim prostorima i areni, pružaju udobnost, podršku i prianjanje kako bi se gameri prilagodili drugačijim načinima aktivnog igranja i igrali najbolje što mogu“, stoji u opisu proizvoda.

Video je napravljen kao da se radi o vrhunskim kopačkama, a ne čarapama koje će gameri nositi za vrijeme igranja.

Profesionalni gameri pokušavaju na velikim turnirima što više imitirati uvjete u kojima su navikli igrati u gaming kući ili vlastitom domu. Kako malo tko od njih po kući šeta u cipelama ili tenisicama, već to rade u čarapama ili šlapama, na isti način igraju na velikim turnirima. Nije suluda pomisao da im je važno u čemu su im stopala dok igraju za milione dolara, ali da će čarapu za aktivno igranje platiti 180 KM, jest, prenosi Index.hr.

Posebno je zanimljivo što je proizvod namijenjen konzolašima, iako ne postoji nijedan razlog zašto u tom slučaju ne bi bio namijenjen i igračima na PC-ju. Kako je kolega Paul Lilly s PC Gamera zgodno primijetio, možda bi za PC igrače tim čarapama trebali dodati i RGB osvjetljenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije