Ovo će obradovati gamere: Zvanično je potvrđeno - izlazi i Red Dead Redemption 3!

0
Radiosarajevo.ba
Ovo će obradovati gamere: Zvanično je potvrđeno - izlazi i Red Dead Redemption 3!
Foto: Rockstar games / Red Dead Redemption

Nema sumnje da su Rockstar Games jedan od najvećih moćnika u industriji video igara. Od manje poznatih naslova L.A. Noire i Max Payne, do divova kao što su Grand Theft Auto i Red Dead Redemption, Rockstar je izbacio mnogo 'gejming' hitova tokom godina.

Danas su objavom razgalili srca brojnih vjernih fanova, i službeno potvrdivši da rade na igri Red Dead Redemption 3.

Sada hvaljena serija započela je davne 2004. s manje poznatim Red Dead Revolverom, no onda je originalni Red Dead Redemption izašao 2010, prateći kultnog protagonista Johna Marstona i stvarajući novu kultnu igru.

Kevin Spacey negirao nove optužbe za seksualno uznemiravanje: "Sve je to bio dio njihovog plana"

Kevin Spacey negirao nove optužbe za seksualno uznemiravanje: "Sve je to bio dio njihovog plana"

Nastavak, RDR 2, uslijedio je 2018. - a ova je igra čak uspjela nadmašiti klasik iz 2010. godine. Sada imamo i službenu potvrdu da je treća Red Dead Redemption igra na putu, iako još ne znamo kada bismo je mogli zaigrati.

Strauss Zelnick - direktor Rockstarove matične kompanije Take-Two Interactive - rekao je da će nastaviti praviti omiljene igre dok igračima ne dosade.

"Ako je stvarno, stvarno sjajno, nastavit ćemo", rekao je izvršni direktor.

"Htjeli biste da svaka franšiza bude James Bond. Postoji vrlo malo zabavnih franšiza bilo koje vrste koje spadaju u tu kategoriju, ali one postoje. Mislim da je GTA jedna od njih, mislim da je RDR jedna od njih, a i NBA je očito jedna jer će igra nastaviti postojati."

Međutim, Zelnick je prilično jasno dao do znanja da će obožavatelji morati pričekati neko vrijeme sljedeći nastavak, te je iskreno priznao: "Uvijek sam govorio da ako svake godine izlazi igra iste franšize - a nije sportska - tu može doći do 'sagorijevanja', čak i ako je nešto jako dobro. Dakle, odvojimo vrijeme da napravimo nešto što mislimo da je čudesno, a također namjerno čekamo s objavom kako bismo imali nagomilanu potražnju."

Prije izlaska Red Dead Redemptiona 3, očekuje se da će Rockstar Games isporučiti Grand Theft Auto 6.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije