Osnivač WhatsApp-a oštro poručio: Odmah izbrišite Facebook!

Radiosarajevo.ba
Osnivač WhatsApp-a oštro poručio: Odmah izbrišite Facebook!
Foto: The Independent / WhatsApp

Suosnivač aplikacije Whatsapp Brajan Ekton ponovo je pozvao korisnike da izbrišu svoje profile na društvenoj mreži Facebook.

On je pred studentima na Univerzitetu Stenford u Kaliforniji kritikovao Facebook i druge tehnološke gigante poput Google, jer su previše fokusirani na profit, prenosi londonski Sun.

Ekton je 2014. godine prodao Facebooku svoj udio u Whatsappu za 14. milijardi dolara, a kompaniju je napustio 2017. godine, jer se, kako je rekao, nije slagao da oglasne poruke treba da se uvode u platformu za razmjenu poruka.

Ekton je danas šef Signala, neprofitnog rivala Whatsappu, a direktora Facebooka Marka Zakerberga optužio je da trguje s privatnošću korisnika kako bi omogućio reklame na svojoj platformi i povećao prihod.

Ovo je drugi put da Ekton poziva na brisanje Facebooka - to je uradio preko Twittera, gdje je napisao „Vrijeme je #izbrišitefacebook“ nakon što se društvena mreža uplela u skandal s političkom konsultantskom firmom Kembridž analitika, koja je neovlašćeno pristupila podacima 87 miliona korisnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije