Oprah po četvrti put najuticajnija slavna osoba na svijetu

Radiosarajevo.ba
Oprah po četvrti put najuticajnija slavna osoba na svijetu
Oprah

Slavna televizijska voditeljica i producentica Oprah Winfrey ponovno zasjela je na tron najutjecajnijih slavnih osoba na Forbesovoj listi. Oprah je, sa prošlogodišnjom zaradom od 315 miliona dolara, sa prvog mjesta maknula Angelinu Jolie koja je pala na 18. mjesto liste najuticajnijih poznatih osoba koju sastavlja magazin Forbes. Ovo je četvrti put da je Oprah proglašena najmoćnijim celebrityjem, a kriteriji prema kojima Forbes sastavlja listu su zarada i broj pojavljivanja u društvu te štampanim i elektronskim medijima.

Na drugom mjestu ovogodišnje liste je Beyonce, dok je na trećem reditelj jednog od najuspješnijih filmova prošle godine - James Cameron. Četvrta je kontroverzna pjevačica Lady Gaga koja se nikada ranije nije našla na prestižnom popisu, a prati je golfer preljubnik Tiger Woods. Na šestom je mjestu nekadašnja pop princeza Britney Spears, sedmi su globalni dobrotvori U2, a osma je oskarovka Sandra Bullock o čijem se životu nakon suprugove prevare i usvajanja djeteta ove godine dosta pisalo. Na devetom je mjestu Johnny Depp, a prvih deset zaokružuje Madonna.

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije