Novi Sad: Više policajaca nego lovaca na Pokemone

Anadolija
Novi Sad: Više policajaca nego lovaca na Pokemone
/ Anadolija
Ništa od masovnog lovljenja Pokemona u Novom Sadu, zakazanog za četvrtak u 18 sati na centralnom Trgu slobode u glavnom vojvođanskom gradu.

Na skupu koji je uredno prijavljen policiji, umjesto više od 2.000 Novosađana – koji su se posredstvom Facebook stranice prijavili za učešće u ovoj igri na otvorenom – kod spomenika Svetozaru Miletiću pojavilo se najviše novinara, dva policajca te jedan 14-godišnjak i organizatorka.

Novinari u pješačkoj zoni Novog Sada nisu imali mnogo sagovornika za temu, ali su se neki od njih i sami okušali u traženju čudnovatih živuljki koje su nastale u seriji "Pokemon", a nedavno uobličeni u igrici za mobilne telefone "Pokemon Go".

Katarinu Stojiljković, organizatorku "Lova na Pokemone u Novom Sadu" nije obeshrabrio mali odziv sugrađana: Najavila je novu akciju uskoro, također u Novom Sadu.

U policijskom izveštaju koji je izdiktiran u 'motorolu' čulo se: "Niko nije došao, sem 20-ak novinara i jednog djeteta koga su opkolile kamere."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije