Novi Sad: Dylan Dog na pozorišnim daskama

Radiosarajevo.ba
Novi Sad: Dylan Dog na pozorišnim daskama

Premijera predstave 'Istraživač noćnih mora', rađena prema motivima stripa o Dylanu Dogu i u režiji Nikole Zavišića, izvedena je 28. decembra na dramskoj sceni Pozorišta mladih u Novom Sadu.

"Rekao bih da je predstava 'Istraživač noćnih mora' kruna mog dosadašnjeg rada i drago mi je što se u međuvremenu, dok smo pripremali predstavu, desilo da postanem i umetnički direktor Pozorišta mladih i istovremeno dobio priliku i da radim na ovom značajnom projektu", kaže Nikola Zavišić, pišu E-novine.com.

Dramski tekst potpisuje Marko Šelić Marčelo, a glavnu ulogu istraživača noćnih mora igra Vladimir Grbić.

Prema najavama ekipe koja je radila predstavu, publiku očekuje moderna, nesvakidašnja, atraktivna, zabavna, interaktivna predstava, koja obiluje specijalnim efektima.

"Mislim da će biti zadovoljni i fanovi stripa o Dylanu Dogu, ali i oni koji se prvi put sreću sa njim. Dosta toga smo uspeli da kažemo o njemu, u predstavi ima dosta filozofije, poetike, citata poznatih pisaca. Dosad smo viđali da se stripovi prenose na film, a prava je retkost da jezik stripa bude prenet na pozorišnu scenu i zato je ova predstava vrlo zanimljiva i uzbudljiva", kaže Vladimir Grbić, koji igra Dylana Doga.

On dodaje da je Dylan Dog bitan dio njegovog odrastanja i da je ova predstava ostvarenje dječačkih snova.

U predstavi još igraju Ervin Hadžimurtezić, Slobodan Ninković, Marija Mitrović, Dejan Šarković, Ivan Đurić, Marina Cinkocki, Mira Dobrković, Jelica Gligorin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije