! / Nova igrica "Bygone Dreams" sa elementima mitologije i bosanskog folklora

10. 05. 2021. u 16:47:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Dugogodišnja produkcijska kuća Prime Time najavila je izlazak igrice "Bygone Dreams" (Minuli Snovi), fantastične akcione avanture smještene u nadrealni svijet snova, a koju je kreirao tim iz Sarajeva.

Igra vodi igrače na nezaboravnu avanturu kojom se prožimaju elementi slavenske mitologije i bosanskog srednjovjekovnog folklora.

Epska muzika prati putovanje u stopu, s više od 50 originalnih pjesama punih tradicionalnih instrumenata i melodija.

Igra je smještena u zemlju unutar sna pod zaštitom prastare vladarice. Međutim, njoj kao i čitavom snu prijeti užasna noćna mora. U ulozi glavnog heroja pod imenom Wa igrači moraju pronaći zaštitnike sna - mitska bića koja su bdjela nad sanjarima od davnina. Skupa s njima igrači moraju zaustaviti noćnu moru i spasiti san. Međutim, taj zadatak nije nimalo lagan.

Kreatori kao glavna obilježja igre navode:

Istražite svijet snova pun avantura i opasnosti.
Borite se protiv desetine epskih kreatura koji stoje između vas i spasa svijeta.
Igrajte igru koristeć razne kombinacije oružja i magije. Prilagodite opremu vašem stilu igre. -Istražite priču na normalnoj težini ili se pripremite za izazov na herojskoj težini - način igranja sa otežanim borbama i unikatnim izazovima.
Otključajte dodatne težine svaki put kada pobjedite igru.
Doživite epsku priču sa preko 2 sata animiranog filma koji vas vodi kroz igru.
Pokažite vještine sa posebnim izazovima poput vremenski ograničenih borbi.
"Bygone Dreams" se trenutno može dodati na listu želja na Steam platformi za igre, a izlazak na konzole je planiran na proljeće 2022. godine.

Dodatne platforme i datum izlaska će biti najavljeni kasnije.

O Prime time

Prime Time je studio baziran u Sarajevu koji se bavi izradom filmova i video igara.

U toku postojanja studio je radio na stotine projekata, najprominentniji od kojih je Birds Like Us, prvi dugometražni animirani film u Bosni, sa glumačkim talentima Jim Broadbent’a, Alicie Vikander, Jeremy Irons-a.

Pored toga Prime Time je radio i na dokumentarnom filmu Scream For Me Sarajevo, film koji priča priču o vokalisti Iron Maiden’a Bruce Dickinson-u i njegovoj posjeti Sarajevu 1994. godine za vrijeme opsade; kao i na Bosnian Knight,dokumentarni film koji je u produkciji a donosi pricu o istoriji srednjovjekovnje Bosne.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA