Njene fotografije krasile su austrijske časopise: Bosanka Ena Kadić bila je uspješan model (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Njene fotografije krasile su austrijske časopise: Bosanka Ena Kadić bila je uspješan model (FOTO)
/ Bivša Miss Austrije Ena Kadić, FOTO: Thefashionemporium.com

Mlada i lijepa Bosanka Ena Kadić sinoć je u bolnici u Inssbrucku izgubila bitku za život nakon što je prije tri dana pala s litice visoke 30 metara.

Ena je bila uspješna manekenka u Austriji, a proslavila se pobjedom na državnom takmičenju na izboru za Miss Austrije 2013. godine. Odnijela je pobjedu među 17 takmičarki.

Bosanka, nažalost, izgubila bitku za život: Bivša Miss Austrije Ena Kadić preminula u bolnici

Bivša Miss Austrije Ena Kadić nakon pada u provaliju bori se za život

Rođena je 6. oktobra 1989. godine u Bihaću, a diplomirala je na fakultetu za modu i odjevnu tehnologiju u Innsbrucku. 

U televizijskom izboru za Miss Austrije 23. juna 2013. godine, nakon pobjede među 17 takmičarki, naslijedila je Aminu Dagi. 

U Austriji je bila veoma popularna i uspješna manekenka, sa savršenim proporcijama za pistu (visoka 177 cm, teška 59 kg, s dimenzijama 83-63-93).

Također, svoj veliki uspjeh zabilježila je kada je predstavljala Austriju na izboru za Miss svijeta 28. septembra 2013. godine u Indoneziji.


Nakon pobjede na izboru za Miss Austrije, Ena je dala intervju za portal Vienna, u kojem je kazala da se njen život mnogo promijenio od tada, te da ništa nije kao što je nekada bilo.

"Mnogo putujem, radim mnogo fotografija koje krase austrijske časopise, a to je vrlo uzbudljivo", kazala je tada Ena sa simpatičnim tirolskim naglaskom.

Podsjećamo, Ena je sinoć preminula u bolnici u Inssbrucku oko 22:30 sati nakon povreda zadobivenih nakon pada s litice. Ljekari, nažalost, nisu uspjeli spasiti njen mladi život.

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije