Njemačka pjesma pobjednica 55. Eurosonga

Radiosarajevo.ba
Njemačka pjesma pobjednica 55. Eurosonga


Baš kao što su kladionice i 'Googleov predskazatelj Eurosonga' predvidjeli, njemačka pjesma je sa 246 glasova osvojila prvo mjesto na ovogodišnjem Eurosongu. Mlađahna Lena osvojila je publiku širom Evrope potpuno pojednostavljenim nastupom i osebujnim glasom.

Show koji toliko decenija zaokuplja pažnju gledalaca cijelog kontinenta održan je večeras u Oslu, u Telenor Areni, a domaćini su bili Erik Solbakken, Haddy Jatou N'jie i Nadia Hasnaoui.

Naša ekipa, koju su pored Vukašina Brajića činili Elma Selimović, Danijela Večerinović, Dunja Gelineo-Kajević, Edvin Hadžić i Marko Vulinović, proglašena je za najbolje odjevenu ekipu finalne večeri i sa pjesmom Thunder and Lightning na kraju zauzela 17. mjesto.

Među 25 ekipa koje su nastupile u Finalu Eurovizije, evropska publika i žiriji osim njemačke najbolje su ocijenili pjesme predstavnice Turske, Belgije, Azerbejdžana, Grčke i Danske.

Kao i svake godine, bilo je i onih zemalja koje su odlučile odstupiti od klasičnih ljubavnih zavrzlama i poigrati se pjesmama, pa su Francuzi nastupili sa laganim ljetnim hitom Allez Olla Olé koji bi mogao biti svojevrstan navijački hit na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, a Ukraina se odlučila na edukativni pristup: pjevačica Alyosha imala je ekološke poruke za sve nas.

Tokom ovogodišnje finalne večeri Eurosonga dogodio se i incident, kada je tokom nastupa Španije preuzbuđeni 'navijač' došao na scenu, pa je ekipa dobila priliku da pjesmu izvede još jedanput.

http://www.youtube.com/watch?v=8QSgNM9yNjo


radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije