Netflix uvodi opciju koja će se svidjeti mnogim korisnicima

0
Radiosarajevo.ba
Netflix uvodi opciju koja će se svidjeti mnogim korisnicima
Arhiv / Netflix

Platforma za streaming Netflix uvodi novo dugme koje će pomoći servisu da uredi vašu početnu stranicu sa još boljim preporukama - dupli lajk.

Nova funkcija će se pridružiti postojećim kontrolama "Like" i "Dislike" koje već pomažu Netflixu da razumije šta da pokaže pojedinačnim pretplatnicima. Dupli lajk će omogućiti korisnicima da naznače da im se nešto zaista dopalo, a kompanija kaže da je to bila veoma tražena funkcija od strane korisnika.

"Članovi nikada nisu imali toliko sjajnih opcija za zabavu kao sada“, kaže Christine Doig-Cardet, direktorica za inovacije proizvoda i iskustva personalizacije u Netflixu za magazin The Verge.

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

"Mgućnost da pronađete emisije i filmove koje ćete voljeti je zaista važno. Želimo da nastavimo sa time da Netflix bude mjesto gdje je najlakše izabrati nešto za gledanje", dodala je ona.

Netflix je napustio svoj sistem ocjenjivanja sa pet zvjezdica 2017. za sistem Like i Dislike. Doig-Cardet kaže da korisnici nisu smatrali da je navođenje naslova koje vole i koje ne vole dovoljno, a novo dugme bi trebalo da pomogne pretplatnicima da se bolje snalaze u Netflixovoj ogromnoj biblioteci serija i filmova nudeći im nijansiraniji način da im se dopadaju naslovi.

Još noviteta u 2022. godini

Ova platforma za streaming trenutno pruža jedno od doživljaja koji se najviše fokusiraju na korisnike u striming prostoru i stalno testira nove funkcije i alate koji pomažu korisnicima da pronađu stvari za gledanje.

Kompanija je uvela niz 10 najboljih 2020. godine, pokrenula funkciju Plai Something 2021. i naširoko je uvela mogućnost uređivanja reda "Nastavi sa gledanjem" na svim uređajima ranije ove godine. Prema Doig-Cardetu, korisnici mogu očekivati da vide više alata i funkcija za prilagođavanje koji dolaze.

"Nadamo se da ćemo okončati zamor od izbora novim funkcijama koje dodajemo ove godine. To je veliki dio onoga u šta želimo da ulažemo pružajući te mehanizme da vratimo više kontrole korisniku kako bismo pomogli da svoje iskustvo prilagodi njihovom ličnom ukusu", dodaje kaže Christine Doig-Cardet.

Novo dugme Dupli lajk se može naći pored dugmadi Like i Dislike na Netflixovom Web, TV, Android i iOS interfaceima od juče.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije