RedBull / NekiLik: 16-godišnji gejmer iz BiH viceprvak svijeta u Clash Royaleu!

04. 06. 2020. u 12:24:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 569

Nakon više od pet mjeseci globalnog prvenstva koje je ugostilo neke od najboljih mobile eSport igrača u Clash Royaleu, Brawl Starsu i Hearthstone igrama, druga Red Bull M.E.O. sezona okončana je velikim finalom na kojem je predstavnik BiH Asmir Gibić, osvojio sjajno drugo mjesto.

Podsjećamo, prvaci iz čak 30 zemalja svojim igrama osvojili su pravo učešća na završnici koja je trebala biti igrana u Madridu, ali su, zbog tada aktuelne situacije u svijetu, igrači-predstavnici svojih zemalja morali igrati od kuće.

Gibić je šesnaestogodišnjak i dolazi iz Gradačca.

U gejmerskim krugovima poznatiji je pod imenom „NekiLik“. Kaže da se Clash Royaleom bavi oko tri godine, a igrice igra od ranog djetinjstva. Planira se, kaže nam u ovom kratkom razgovoru, profesionalno baviti igricama, a od ostalih sportova, voli još košarku i nogomet.

Ako ga pitate, za sebe će reći da je u tome što radi jedan od boljih. Ne samo u BiH, nego i šire.

Tome u prilog govori i činjenica da je na bh. finalu bilo stotinjak takmičara, a Gibić je do finala došao bez izgubljenog meča. “Onda sam izgubio prvi meč, potom pobijedio jedan, onda sljedeći opet izgubio, nakon čega su uslijedile dvije pobjede zaredom”, prisjeća se on.

“NekiLik” za kraj ovog kratkog video razgovora poručuje svima da mogu uspjeti:
“Samo dovoljno trenirajte”, kaže on.

Pogledajte video.

NEMA KOMENTARA