Ne nasjedajte na ovu poruku od "Adidasa" na WhatsAppu i Viberu

Radiosarajevo.ba
Ne nasjedajte na ovu poruku od "Adidasa" na WhatsAppu i Viberu
Foto: EPA-EFE / Viber

Brojni građani u BiH, ali i regiji posljednjih su dana na WhatsAppu ili Viberu dobili poruku u kojoj ih se poziva da učestvuju u nagradnoj igri Adidasa, no riječ je o prevari.

"Adidas daruje 3000 besplatnih pari cipela, 1800 majica kako bi proslavio svoju 95. obljetnicu, besplatno nabavite cipele na: http://www.adidas-neo.club/offer/. Enjoy and thanks me later", piše u toj poruci.
aplikacija-addidas.jpg - undefinedPrint Screen

Poruka je prevara, a ako kliknete na priloženi link, vaš će se mobilni telefon "smrznuti" i morat ćete ga fizički isključiti. Nakon toga ista će poruka biti poslana svim kontaktima koje imate u aplikaciji za razmjenjivanje poruka, a prevaranti mogu doći i do drugih podataka na vašim mobilnim telefonima.

Prevaru je potvrdio i Adidas, istaknuvši da oni nemaju takve "nagradne igre". Naime, ova prevara se širi od 2017., a osim WhatsAppa i Vibera, dobili su je i korisnici Facebooka i Twittera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije