Nastavak "Avatara" odvijat će se pod okeanskom površinom

Radiosarajevo.ba
Nastavak "Avatara" odvijat će se pod okeanskom površinom

Ilustracija

Avatar
, najuspješniji film svih vremena odvijao se na tlu i nebu planete Pandore, dok će se u nastavku radnja odvijati pod vodom..

Reditelj James Cameron rekao je, u intervjuu za LA Times, da planira snimiti jeftiniji nastavak hita, koji će se odvijati pod okeanskom površinom.

"Dio mog fokusa za stvaranje drugog filma bio je u stvaranju različitih okruženja - unutar već zadatog prostora na Pandori. Naglask će biti na Pandorinom okeanu, koji će biti jednako bogat, raznolik, lud i maštovit, ali neće biti prašuma. Ne kažem da nećemo vidjeti ono što smo već vidjeli, bit će dovoljno i toga", najavljuje Cameron.

Također je ukazao i na putovanje svemirom kao potencijalni treći film.

"Mi smo stvorili široku platno za okruženje filma. To je ne samo na Pandora, već i čitav Alpha Centauri B sistem.Mi smo se proširili preko čitavog tog sistema i više ga uključili u priču - ne obavezno u drugom filmu, ostavit ćemo više za treći film", kaže Cameron.

Dok je Avatar koštao stotine miliona dolara i trebale su mu godine za proizvodnju, Cameron kaže da će troškovi i vrijeme za nastavak biti znatno srezani.

"Izazov za naredni Avatar film bit će učiniti ono što smo učinili ranije, samo u pola cijene i u pola vremena. Opet, to je nemoguća misija, koju nećemo moći ostvariti. Ali, ako uspijemo smanjiti sve za 25 posto u obje kategorije, onda ćemo zaista moći reći da smo nešto uspjeli", objašnjava Cameron.

U međuvremenu, Avatar će se vratiti u kina u avgustu, sa dodatnih šest minuta materijala, a DVD izdanje izlazi na Dan planete Zemlje, Cameronu vrlo važan datum.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije