Najbogatije manekenke svijeta

Radiosarajevo.ba
Najbogatije manekenke svijeta


Svijet fotomodela nerijetko je ispunjen problemima poput konzumiranja droga, poremećaja u prehrani, odustajanja od drugih ambicija za ne tako velike pare, ali postoje i one manekenke koje su uspjele istinski unovčiti svoje duge noge i lijepo lice. Magazin Forbes sastavio je listu najuspješnijih među njima, važući njihove bankovne račune.

Brazliska ljepotica Gisele Bundchen prema Forbsu najbolje je plaćeni model sa zaradom od 25 miliona dolara.

Heidi Klum nalazi se na drugom mjestu, sa zaradom od 16 miliona dolara. Kate Moss zauzela je treće mjesto, a zarađuje 9 miliona dolara. Adriana Lima zarađuje 7,5 miliona dolara za reviju, i ta cifra joj je obezbijedila četvrtu poziciju na Forbesovoj listi. Doutzen Kroes dvije je godine na 5 mjestu sa zaradom od 6 miliona dolara. Na šestom je mjestu Alessandra Ambrosio sa zaradom od 5,5 miliona dolara, a na sedmom Ruskinja Natalia Vodianova sa istom sumom po reviji. Na osmom mjestu je kanađanka Daria Werbowy sa zaradom od 4,5 miliona dolara, prati je Miranda Kerr sa 4 miliona, a na začelju je Carolyn Murphy sa zaradom od 'samo' 3,5 miliona dolara.



jutarnji.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije