Na iPad konačno stiže bizarna aplikacija koju su svi oduvijek imali

1
Radiosarajevo.ba
Na iPad konačno stiže bizarna aplikacija koju su svi oduvijek imali
Foto: Pexels / Ilustracija/iPad

Apple, multi milijarderska kompanija, svake godine prodaje na milione uređaja.

Na primjer, već više od decenije korisnici iPada bili su uskraćeni za funkciju koja je dostupna na skoro svakom uređaju, a čiji je nedostatak bio predmet mnogih podsmijeha. Riječ je, naravno, o kalkulatoru i nedostatku zvanične aplikacije kalkulatora za iPad.

Kako bi nešto izračunali, korisnici su morali preuzimati aplikaciju kalkulatora od drugih kreatora iz App Storea ili koristiti druge uređaje.

Predstavnica Izraela na prvom nastupu nakon Eurosonga otpjevala zabranjenu verziju pjesme

Predstavnica Izraela na prvom nastupu nakon Eurosonga otpjevala zabranjenu verziju pjesme

Međutim, prema najnovijim glasinama, to vrijeme se bliži kraju. Kako tvrdi MacRumors, Apple će konačno izdati izvornu aplikaciju Calculator za iPad, više od 14 godina nakon što je predstavljen prvi iPad. Za očekivati je da će aplikacija imati mogućnost promjene veličine prozora, bočnu traku koja će prikazivati prethodne izračune, te da će biti integrirana s Notesom.

Izvorna aplikacija Calculator za iPad trebala bi biti dostupna s ažuriranjem na iPadOS 18, koji će Apple vjerovatno predstaviti tokom svog "Let Loose" događaja planiranog 7. maja ili malo kasnije, tokom developerske konferencije 10. juna, javlja PC Chip.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije