Na Instagramu sada možete odjednom objaviti 10 fotografija ili videa

Radiosarajevo.ba
Na Instagramu sada možete odjednom objaviti 10 fotografija ili videa
Prije skoro dvije godine, Instagram je u svoju aplikaciju uveo vrlo korisnu funkciju, mogućnost objave više fotografija odjednom, dopuštajući pratiteljiima da ih pregledaju na kolažu fotografija.

Međutim, Instagram je iz nekog razloga fotokolaž ograničio samo na svoje oglašivače, no ova je funkcija sada napokon dostupna svim korisnicima, čemu svjedoči i post koji je Instagram objavio na svom blogu, a u kojemu piše da će korisnici sada moći postaviti do deset fotografija i videozapisa u jednom postu. 

"Više ne morate izabrati jedinstvenu najbolju fotografiju ili videozapis koji želite objaviti. Sada možete kombinirati i do 10 fotografija i videozapisa u jednom postu i pregledavati ih sve zajedno." saopćeno je iz kompanije, piše portal Ubergizmo.

Da biste napravili kolaž, kliknete na novu “photo stack” ikonu te odaberite fotografije i videozapise koje želite uključiti. Možete mijenjati redoslijed poruka, mijenjati fotografije i videozapise pojedinačno ili kao grupu, ali dopušten je samo jedan zajednički natpis i oznaka lokacije za cijeli post.

Iz kompanije su saopćili da će opcija u idućih nekoliko sedmica biti dostupna svim korisnicima na Androidu i iOS-u, 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije