MUNDO fest predstavlja: Basheskia & Edward EQ (VIDEO):

Radiosarajevo.ba
MUNDO fest predstavlja: Basheskia & Edward EQ (VIDEO):

Basheskia i Edward EQ su dva čovjeka koja stvaraju neku sasvim drugačiju muziku od one što suvereno i agresivno vlada ovdašnjim valnim dužinama. Njihov je zvuk osoben za ovdašnji ambijent, no istovremeno toliko aktuelan u širem, onom globalnom, prostornom i vremenskom kontekstu.


Basheskia, ili pravim imenom Nedim Zlatar, započeo je prije nekoliko godina ovu vrlo osobenu zvučnu priču, i njome donio nešto novo i lijepo u naše malo misto. To je izvjesna ambijentalna fuzija post rocka i elektronike, obavijene nekom beskrajno sanjivom i pomalo melankoličnom atmosferom koja neprestano prijeti da potpuno obuzme svojim zvučnim mikro univerzumom.

http://www.youtube.com/watch?v=w31fRlND9bE


Pri tome, ova zvučna priča ima i svoj lirski predložak, mini sagu o jednom imaginarnom, no možda i ne toliko nestvarnom, liku po imenu Edo K, tragaču koji je u potrazi ponajviše za samim sobom.

http://www.youtube.com/watch?v=m24GUyYYUvI



Priča je započela sa EP-jem Postcards From Sunny Neighbourhood 2004., nastavila se sa albumom 23/23 2006. godine, a svoju novu epizodu dobila izdanjem Can I Play With Your Memories, koje je izašlo u mjesecu maju ove godine. Njime je definitivno potvrđena već dugogodišnja saradnja Basheskijina sa Leom Šarićem aka Edward EQ, i njihova zajednička neizlječiva sklonost ka zvucima koji su igraju sa srcem, i sa sjećanjima, naravno...

http://www.youtube.com/watch?v=yEx0MTGqk64


Basheskia i Edward EQ samo za publiku MUNDO festa, u subotu, 3.jula, u sarajevskom Domu mladih, vode u svoj sonični kosmos, prožet zvukom koji je trenutan, i onim koji navodi na neku nezaboravnu prošlost...



Vezano:

Intervju: Basheskia i Edward EQ (VIDEO+AUDIO)

MUNDO fest predstavlja: Zoster (VIDEO)

MUNDO fest predstavlja: Cuarto Mecánico (VIDEO)
MUNDO fest predstavlja Audio InFunktion (VIDEO)
MUNDO festival (VIDEO)
MUNDO - festival dobroga zvuka
MUNDO - One Night Music Fest


amra, radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije