Mnogi su krivo shvatili: Najnovija funkcija Instagrama mnoge osramotila

Radiosarajevo.ba
Mnogi su krivo shvatili: Najnovija funkcija Instagrama mnoge osramotila
Pixabay / Instagram
Instagram nas već mjesecima zatrpava novim funkcijama, vjerovatno jer se boji da će mu konkurencija oteti dio velike ali vrlo prevrtljive baze korisnika.

Najnoviji trik kojim nas je odlučio privući je mogućnost postavljanja pitanja osobama koje slijedimo u sklopu njihovih Storya.

Funkcija je, u slučaju da ste mislili da je Instagram originalan, stigla sa stranica poput Ask.fm-a i Formspringa gdje su korisnici jedni drugima mogli postavljati anonimna pitanja te odgovore objavljivati javno. Na žalost, takve stranice imale su prilično lošu reputaciju zato jer su u kratkom vremenu postale glavne destinacije za trolove i školske nasilnike.

Jako velika razlika među Ask.fm-a i Instagrama je što na Instagramu pitanja nisu anonimna. Štoviše, Instagram je čak uspio dodatno zbuniti posjetitelje rekavši im da ako ko odluči objaviti postavljeno pitanje, ime izvora neće biti prikazano.

Drugim riječima - sva poslana pitanja imaju prijateljev potpis, dok se njegovo ime briše u slučaju da ga primatelj odluči objaviti javno.

Evo što posjetitelji Twittera imaju za reći o ovoj novoj uzbudljivoj značajki:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije