Mnogi će se oduševiti: Elon Musk predstavio novu mogućnost na društvenoj mreži X

0
Radiosarajevo.ba
Mnogi će se oduševiti: Elon Musk predstavio novu mogućnost na društvenoj mreži X
Foto: X / Aplikacija za traženje posla

Alat za traženje posla 'X Hiring' na platformi X (prethodno poznatoj kao Twitter), sličan LinkedInu, sada je dostupan svim korisnicima. Beta verzija značajke pokrenuta je u augustu, ali sada je web verzija dostupna svim korisnicima platforme X. Očekuje se da će uskoro biti dostupna i na iOS-u i Androidu.

Čini se da je značajka za traženje posla već popunjena otvorenim pozicijama u mnogim tehnološkim kompanijama, uključujući one koje vodi Elon Musk.

Na platformi X možete pronaći oglase za posao u kompanijama poput SpaceX-a, Tesla-e, Neuralink-a, te u samom X-u i Muskovom najnovijem pothvatu - x.ai.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Iako je Musk prethodno obećao da će se pobrinuti da X postane konkurentan LinkedInu, značajka se zasad ne izdvaja ničim posebnim - pristup joj je moguć putem poveznice.

Korisnici mogu pregledavati poslove i opise, ali se usmjeravaju na stranice trećih strana kako bi dovršili prijavu, čak i za poslove unutar platforme X. Kompanija je također testirala 'kartice poslova' kako bi olakšala dijeljenje pojedinačnih objava o poslovima na platformi.

Instagram uveo veliku promjenu: Korisnici oduševljeni

Instagram uveo veliku promjenu: Korisnici oduševljeni

Ipak, postoje naznake da kompanija ima ambiciozne planove za značajke usmjerene na karijeru unutar svoje 'aplikacije za sve'.

Nedavno je ažurirala svoju politiku privatnosti, sugerirajući da može prikupljati podatke o historiji  poslova korisnika u svrhu prijave za posao i preporuka.

Ovi znakovi mogu ukazivati na mogućnost razvoja naprednijih značajki za traženje posla na platformi X ili druge inovativne značajke vezane uz karijeru, piše tportal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije