Messenger uvodi odlične nove promjene: Evo o čemu je riječ

0
Radiosarajevo.ba
Messenger uvodi odlične nove promjene: Evo o čemu je riječ
Foto: Twitter / Promjene na Messengeru

Messenger uvodi novi update kojim će sada korisnicima biti omogućeno da putem ove društvene mreže šalju fotografije u HD rezoluciji i velike datoteke, kreiraju zajedničke albume sa prijateljima i da dodaju nove kontakte putem QR koda. 

Sada možete slati jasnije, oštrije fotografije u vašim razgovorima. Da biste poslali fotografiju u HD rezoluciji, odaberite sliku iz vašeg chat prozora, zatim uključite opciju HD i dodirnite "Pošalji". Dodirnite na dodatne fotografije da biste poslali više u HD-u, zatim dodirnite "Pošalji".

Kreirajte zajedničke albume sa prijateljima

Od razgovora o nedavnom proljetnom odmoru do proslave osamdesetog rođendana vaše bake, sada možete kreirati albume sa fotografijama i videima kako biste ih dijelili, organizirali i prisjećali se najljepših uspomena i trenutaka.

Sergej Jakirović tetovažom obilježio duplu krunu osvojenu sa Dinamom ove sezone

Sergej Jakirović tetovažom obilježio duplu krunu osvojenu sa Dinamom ove sezone

Kako kreirati novi album u grupnom chatu?

  • Odaberite više fotografija iz svog chat prozora
  • Dodirnite "Kreiraj album" (također možete dugo pritisnuti fotografiju u chatu i dodirnuti "Kreiraj album")
  • Za dodavanje u postojeći album, dodirnite "Dodaj u album"

Za preimenovanje albuma:

  • Dodirnite "Album"
  • Dodirnite tri tačke u uglu
  • Dodirnite "Uredi naziv"
  • Potvrdite novi naziv albuma

Od tada, svako u chatu može pregledavati, dodavati, brisati i preuzimati slike i videozapise iz albuma. Da biste u bilo kojem trenutku pronašli album, dodirnite ime vašeg grupnog chata, a zatim dodirnite "Mediji". Ova funkcija će biti dostupna u narednim sedmicama.

LinkedIn dobija novu funkciju, ulazi u arenu s TikTokom i ostalima

LinkedIn dobija novu funkciju, ulazi u arenu s TikTokom i ostalima

Dodajte nove kontakte pomoću QR koda

Sada vam nije potrebno unositi ime ili broj nekoga kako biste ih dodali na Messenger - možete jednostavno povezati s osobama skeniranjem njihovog Messenger QR koda ili dijeljenjem vašeg putem veze.

Da biste započeli razgovor s novim kontaktom, idite na svoje Postavke i dodirnite ikonu QR koda na vrhu. Od tamo, oni mogu skenirati vaš kod koristeći kameru svog uređaja, ili možete podijeliti vezu dodirivanjem opcije Dijeli.

Šaljite datoteke do 100MB direktno sa svog telefona

Više vam nije potrebno oslanjati se na e-poštu kako biste slali velike datoteke. Kada ste u Messenger chatu, dodirnite tipku +, a zatim odaberite datoteku do 100MB. Podržani su svi glavni formati datoteka, uključujući Word, PDF i Excel.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije