Merton, improvizator na klaviru, apsolutni hit na Youtubeu (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Merton, improvizator na klaviru, apsolutni hit na Youtubeu (VIDEO)


Chatroulette (čet rulet) je sajt nastao u novembru 2009, koji do sada broji preko milion i pol korisnika. Na sajtu je moguće ostvariti video chat s nasumičnom učesnicima, po principu ruleta.

Međutim, jedan od učesnika Charroulettea je najzaslužniji za naglu popularizaciju ovog sitea.

Radi se o klavirskom imrpovizatoru koji sebe naziva Merton.

Duhoviti i nadareni Merton bio je prikačen na Chat Roulette i svojim je nasumičnim sugovornicima na licu mjesta pjevao i svirao odgovarajuće pjesmice. Maskiran zelenom duksericom s kapuljačom nabijenom na glavu i štreberskim naočalama, Merton uvijek u istom kadru, sjedi za električnim klavirom (u pozadini kadra su i dva ogledala kao potvrda vjerodostojnosti) i svira...

Svoja najblistavija iskustva objedinio je u dvije video kompilacije koje su u nešto više od mjesec dana na YouTubeu dobile oko šest miliona gledanja.

http://www.youtube.com/watch?v=JTwJetox_tU

http://www.youtube.com/watch?v=MHrvpgA9XtI&


Televizijskoj mreži ABC pošlo je za rukom da napravi intervju s ovom novom zvijezdom, ali pod određenim uvjetima. Naime, nisu smjeli otkriti njegovo pravo ime niti mjesto odakle se obično javlja na Catrouletteu.

Za sada se zna da Merton živi "negdje na području Rocky Mountains" da se bavi računarima, a da klavir svira od svoje devete godine. Takođe, ovaj je momak inicirao veliki broj svojih replika, koji se sada na Chatrouletteu pojavljuju sa gitarama i ostalim rekvizitima, spremni da uveseljavaju sugovornike i dobiju svoj komadić slave.

Pogledajte intervju
http://metallungies.com/2010/03/abc-news-interviews-merton-the-chat-roulette-piano-man-video/

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije