Loreen i slučaj 'neobrijanog pazuha'

Radiosarajevo.ba
Loreen i slučaj 'neobrijanog pazuha'

Nakon pobjede Šveđanke Loreen na Eurosongu, mnogi mediji pišu o stotinama njenih obožavateljica u Švedskoj koje odbijaju da obriju pazuh.

Slučaj koji je zabilježen kao jedan od najvećih viralnih trendova u Švedskoj, zbio se u martu ove godine kada je održan Melodifestivalen na kojem je Loreen odabrana da ovu zemlju predstavlja na Eurosongu. Tada je kamera, prelazeći preko obožavatelja koji sa podignutim rukama pozdravljaju Loreen, zabilježila i mladu Lenu Ehrin sa njenim neobrijanim pazuhom. Jedan od gledalaca napravio je print screen tog kratkog televizijskog kadra i postavio fotografiju na Facebook:

 

Ubrzo je cijela Švedska uvučena u debatu za i protiv neobrijanih ženskih pazuha. U Malmou je tako četrdesetak aktivistinja prosvjedovalo podignutih ruku, uz poruku da svaka žena ima pravo izbora, pa tako i na neobrijan pazuh 

 

Čak je i dvadesetdevetogodišnja Loreen izjavila kako ne vidi razloga zašto bi se žene morale stalno brijati.

 

Neobrijan ženski pazuh nije nova stvar u show businessu. Ovo 'pitanje izbora' prije Loreen branile su Madonna, Ani DiFranco, Patti Smith...

Pročitajte tekst koji smo na ovom portalu na temu neobrijanih pazuha objavili u decembru 2009 ovdje...

 

 

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije