Leonard Cohen oduševio 10.000 u zagrebačkoj Areni

Radiosarajevo.ba
Leonard Cohen oduševio 10.000 u zagrebačkoj Areni

Foto: t-portal


Zagrebački koncert legendarnog kandautora Leonarda Cohena prvobitno je trebao biti održan u martu 2010, ali je odgođen zbog bolesti za 25. juli. Time je broj potencijalnih posjetilaca i umanjen.

Ipak, hrvatski mediji ne štede riječi pohvale koncertu. Portal Seebiz.hr piše kako za ovu turneju možemo zahvaliti pokvarenoj knjigovotkinji i menadžerici koja je legendarnog pjesnika i trubadura ostavila bez centa u džepu i s dugovima, te ga tako natjerala da se još jednom otisne u stvaranje fonda za lagodne umirovljeničke dane, te da se tako još jednom stasom i glasom ukaže svojim štovateljima širom svijeta.

Iako je bila polupopunjena, dojam većine je da Arena nije bila nikakva prepreka za uspostavljanje nužnog kontakta između izvođača i publike te da se, unatoč middle-of-the-road pakiranju inače jedinstvenog glazbenika - radi o nezaboravnom doživljaju, navodi seebiz.eu.

Cohen na pozornici nije djelovao poput umirovljenika, osim što mu je glas s godinama sve 'muževniji', a on i njegov raspoloženi deseterolčlani bend svirali su tri sata uz kraću pauzu. I zvuk je zadovoljavao, što inače u Areni nije pravilo.

Kritičar Jutarnjeg lista Aleksandar Dragaš piše kako je "na kristalno čistom razglasu – već dugo nitko nije imao tak odobar zvuk na koncertima u nas – svaki ton Cohenovog glasa i svaka nota glazbenika rezonirali su posebnim ugođajem i dojmom. Iako posvema klasičan, pa čak i pomalo staromodan – posebice u usporedbi s koncertima modernih pop zvijezda – Cohenov pjesnički dubok, ali i kavalirski šarmantan nastup bio je doista veličanstven, kako zbog Cohenovog “božanskog” glasa, tako i zbog finih stilskih mijena pratećeg sastava u rasponu od američkih glazbenih idioma poput countryja preko šansonjerskog ugođaja do klezmer, mediteranskih i arapskih ornamenata."

U set listi su dominirali hitovi - koncert je otvorio s Dance Mo Te The End Of Love, stvar koja je Zagrepčane podigla na noge bila je I'm Your Man, a za 'kraj' je ostavio Take This Waltz. Cohen je za bis ostavio So Long Marianne, Closing Time te za pravi kraj I Tried To Leave You.

http://www.youtube.com/watch?v=9QiqPH6HeZ0

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije