Lego stanovnici Zoološkog vrta

Radiosarajevo.ba
Lego stanovnici Zoološkog vrta


Posljednja serija remek-djela Lego-umjetnika Seana Kenneya izložena su u filadelfijskom Zoološkom vrtu, a predstavljaju poseban način na koji ova institucija želi upozoriti na ugrožene životinjske vrste i njihov značaj.

Ukupna Lego-postavka ugroženih vrsta medvjeda, majmuna, pingvina, slonova, zmija i kornjača napravljena je od impresivnih 259.450 komada Lego kockica. Sama skulptura polarnog medvjeda oduzela je Kenneyu 1,100 sati života, a napravljena je od preko 95.000 Lego kockica. I sam umjetnik je smatra najzahtjevnijom skulpturom koju je dosad napravio.

Cilj zabavnih Lego skulptura je da privuku djecu i odrasle kako bi bolje shvatili priču o značaju zaštite ugroženih vrsta naše planete i učinili im ove životinje bliskijim.

Izložba skulptura Seana Kenneya otvorena je 10. aprila, a Lego-životinje će biti izložene u ovom Zoološkom vrtu do kraja oktobra.





inhabitat.com/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije