Lažni iPhone gotovo je nemoguće raspoznati od pravog

Radiosarajevo.ba
Lažni iPhone gotovo je nemoguće raspoznati od pravog
Vremenom je postalo sve teže i teže raspoznati pravi od kopije pametnog telefona.

Jednako brzo kao i razvoj naprednih tehnologija koje renomirani proizvođači integriraju u svoje smartphone uređaje, raste i kvalitetnija produkcija lažnih pametnih telefona koji gotovo uvijek dolaze iz Kine.

I danas je, pogotovo za nekoga ko nije ljubitelj tehnologije, sve teže prepoznati varalice koje će vam, na primjer, u ovom slučaju isporučiti lažni Appleov iPhone 7 Plus uređaj po cijeni od 70-tak američkih dolara, javlja Zimo.hr. Ako niste dobro upoznati s originalnim uređajima sve su veće šanse da ćete nasjesti na prevaru.

Zahvaljujući kvalitetnim video materijalima koji se mogu pronaći na YouTube platformi, postoje ljudi koji su spremni platiti lažni pametni telefon, svjesni te činjenice, samo da bi upozorili ostale na što moraju paziti.

Prvo iznenađenje i za samog autora je - pakiranje. Kutija u kojoj dolazi "lažnjak" iz Kine gotovo je ista kao i kutija u kojoj Apple isporučuje svoj orginalni iPhone.

Naravno da većina naprednih funkcija na radi, uostalom, na lažnom pametnom telefonu iz Kine nemoguće je instalirati iOS, ali nevjerojatno je da radi čitač otisaka prstiju.

Na što sve morate paziti kod kupovine iPhone 7 Plus za 70 USD pogledajte u videu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije