Kultur Shock u Tuzli (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Kultur Shock u Tuzli (VIDEO)
Kultur Shock

Jedini ovogodišnji koncert Kultur Shocka u BiH, održat će se 14. jula na stadionu Telex u Tuzli.

Bend se vraća na evropsku pozornicu u ljeto 2010. nakon uspješne jesenje turneje u 2009. godini koja je trajala sedam sedmica i novog albuma Intergration.

Đino Jevđević formirao je bend Kultur Shock prije nešto više od jednog desetljeća u Seattleu, a njihova muzika je za to vrijeme evoluirala iz akustične narodne muzike Balkana u fantastične kombinacije rocka, punka i metala. Ovaj sekstet formirao je jedan nadasve originalan zvuk koji se ne može klasificirati unutar postojećih muzičkih pravaca niti usporediti sa drugim izvođačima na svjetskoj sceni. Kultur Shock u devedeset minuta svog nastupa ka publici emituje živu i sirovu energiju koja je u stanju da pokrene svakoga, pa nije iznenađujuća činjenica da su stekli veliki broj odanih poklonika od Seattlea pa sve do Istanbula. Zasluženo su dobili i mnoge nagrade i pohvale od strane novinara i kritičara.

Osim frontmena Đine Jevđevića, Kultur Shock čine i bubnjar Chris Stromquist, gitarista Val Kiossovski, basist Guy Davis, violinistica Paris Hurley i multiinstrumentalistica Amy Denio.

Bend je trenutno u procesu stvaranja novog albuma, koji bi trebao izaći u oktobru 2010.godine. Ljetna turneja 2010. počinje u Francuskoj, prolazi kroz Rusiju, Balkan i završava u Italiji.

http://www.youtube.com/watch?v=pSftQa4OQt4

Prodaja ulaznica u Sarajevu:
V.I.P.-TRAVELS d.o.o. Sarajevo
Zelenih beretki bb, Gazihusrevbegov besiztan, 71000 Sarajevo
tel. +387 33 271-800, 443-900

Sve ostale informacije se nalaze na: http://www.tuzlalive.org/dokumenti/KSprodaja.htm.


radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije