Kuća za Lady Gagu

Radiosarajevo.ba
Kuća za Lady Gagu


Icharch, nezavisna i neprofitna internetska stranica koja se definiše kao skladište ideja i kreativnosti, raspisala je konkurs za idejno rješenje kuće Lady Gage. Ova stranica iza sebe već ima ovakve konkurse za kuće različitih poznatih historijskih ličnosti, državnika, filmskih reditelja, kompozitora: Waltera Benjamina, Nietzschea, Fellinija, Bergmana, Camusa, Bacha...

Na dugačkom popisu Icharcha nedavno se našla i Lady Gaga, trenutno najkontroverznija pojava svjetske pop scene, od čijih izjava, promiskuitetnih spotova, atraktivnosti i originalnog izgleda i nastupa posljednjih mjeseci možete pobjeći jedino ako živite u šumi, bez struje, interneta i tv-a.

Ideja je da kuća koju kreiraju posjetioci stranice odgovara biografskim podacima koje znamo o datim ličnostima, da to bude mjesto koje će istinski odgovarati stilu života i karakteru osobe. Konkurs za dizajn kuće Lady Gage svakako će doprinijeti popularnosti same stranice, budući da je njeno ime jedan od najtraženijih pojmova na Googlu.

Organizatori konkursa pozivaju posjetioce stranice i potencijalne autore da, inspirisani konceptom Lady Gage općenito, njenom pristupu pop izrazu i hrabrom stilu, do 1. juna dostave projekat zdanja njenog doma. U samom konkursu organizatori naglašavaju kako su pjevačicu pozvali da bude u žiriju.

pogledaj.to/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije