Krivična prijava protiv Gorana Bregovića

Radiosarajevo.ba
Krivična prijava protiv Gorana Bregovića

Foto: Radio Slobodna Evropa

Građevinska inspekcija Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja je zbog nelegalne gradnje podnijela krivičnu prijavu protiv Gorana Bregovića, pišu e-novine.

Razlog za ovo je sumnja da je muzičar izvršio krivično djelo gradnje bez građevinske dozvole više objekata u Beogradu, kao i prekršio zabranu radova na zapečaćenom gradilištu.

Takođe, od odluke suda časti Inženjerske komore Srbije zavisi da li će svi koji su učestvovali u nelegalnoj gradnji stambenih objekata čiji je investitor muzičar Goran Bregović, ostati bez dozvole za rad.

Nedavno je, naime, Opštinska inspekcija Savskog venca podnijela krivičnu prijavu protiv Bregovića zbog nelegalne gradnje i kršenja zabrane radova na zapečaćenom gradilištu. Nedugo zatim, iako je gradilište zatvoreno, izvođači radova skinuli su službeni pečat građevinske inspekcije, pokidali traku i nastavili radove, zanemarujući odluku i Opštinske i Republičke inspekcije. Republička inspekcija je ponovo reagovala i zajedno sa policijom ponovo zatvorila gradilište i podnela dopunu krivične prijave protiv Bregovića kao investitora zbog nepoštovanja službene odluke. Tom prilikom podnijete su i krivične prijave protiv nadležnih u opštini Voždovac, pod sumnjom da su zloupotrebili službeni položaj, navode e-novine.

Za skidanje trake koju je postavilo službeno lice zaprijećena je kazna do osam godina zatvora, a krivična prijava za samu nelegalnu gradnju predviđa kaznu do tri godine robije.

Pored ovog objekta u ulici Jove Ilića 151, i drugo Bregovićevevo gradilište - na Senjaku - zatvoreno je za dalju gradnju. Naime, riječ je o adaptaciji jedne porodične kuće u Suvoborskoj ulici broj 29 gdje je opštinska inspekcija ranije utvrdila da se takođe gradi protiv propisa.

U istoj ulici Bregović je pod sumnjivim okolnostima već izgradio jedan objekat. U pitanju je višespratnica u Suvoborskoj broj 4, navode e-novine i opisuju kako princip Bregovićeve gradnje ima istu shemu: kupi staru kuću; podnese zahtjev za adaptaciju; staru kuću sruši; na tom zemljištu izgradi potpuno nov objekat, a kada se izgradnja završi podnosi zahtjev za legalizaciju novoizgrađenog objekta.

Štaviše, još jednu krivičnu prijavu za isto delo popularni muzičar je podijelio sa Predragom Peruničićem direktorom rukometne sekcije Sportskog društva Crvena Zvezda. U ovom slučaju - kako se navodi u saopštenju Ministarstva zaštite životne sredine - "Bregović i Peruničić izvršili su krivično delo građenja bez građevinske dozvole u ulici Mitrovdanskoj broj 25 u Beogradu".

e-novine/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije