Kratak nastup Missy Elliott (FOTO+VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Kratak nastup Missy Elliott (FOTO+VIDEO)
Missy Elliott na Exitu (Foto: Samir Cacan/radiosarajevo.ba)

Treći dan Exit festivala protekao je uz pivo, utakmicu i naravno dobru muziku. Kako je ranije najavljeno, svi ljubitelji nogometa mogli su direktno, na Petrovaradinskoj tvrđavi, pratiti utakmicu za treće mjesto na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici, Urugvaj-Njemačka.

Nakon uvodnog zagrijavanja na Main bini, publiku je oduševila norveška grupa Royksopp koja kombinuje elektronsku muziku sa instrumentima i vokalima. Zatim je uslijedio nastup grupe Lollobrigida. Bend iz hrvatske odlično je zagrijao publiku za najveću zvijezdu večeri – Missy Elliott.

Pogledajte fotogaleriju sa trećeg dana Exit festivala

Pomalo razočaravajući i izuzetno kratki nastup američke hip-hop dive. Missy se u nešto više od sat vremena provedenih na bini, tri puta presvlačila, dok je na bini mijenjala njena ekipa. Mnogo više priče nego muzike, ali unatoč svemu tome njen nastup je privukao ogroman broj posjetilaca koji su sa oduševljenjem gledali zvijezdu večeri.

Missy se i spustila u publiku, naravno sa osiguranjem, ali i to je jedan od razloga zašto je publika voli. Pjevačica je tokom nastupa u publiku bacala i dijelove odjeće. Treba pohvaliti i plesače koji su neumorno pratili nastup Missy Elliott.

Velika šteta je što su u isto vrijeme na tri bine bila tri fantastična izvođača. Pored Missy koja je svirala na glavnoj bini, u istom terminu nastupili su Exploited na Explozive bini i Kultur Shock na Fusionu.

Bilo je nemoguće prići Explosive bini, tako da smo se morali zadovoljiti “Amerikancima” na našem omiljenom perifernom stageu. Publika je uživala uz muziku Kultur Shocka koji su između ostalih publici u Novom Sadu otpjevali i pjesmu Sarajevo.

http://www.youtube.com/watch?v=qEkbChOEOQ8&feature=player_embedded


Na Fusion Stageu uslijedio je nastup hrvatskih punkera – KUD Idijota, koji su koncert otvorili pjesmom sa novog albuma, koji je snimljen prije godinu dana, ali još uvijek nije objevljen.

Pokušali smo stići na jedini bh. bend koji je svirao tu noć – Dozer na Explozive bini. Na žalost nismo stigli na vrijeme, ali smo na ovoj bini zatekli energični punk bend iz SAD-a Al & The Black Cats na čijoj smo svirci ostali do kraja.

Svoje zakašnjele nastupe imali su Ms Dynamite na Glavnoj bini i David Guetta na Dance Areni. Guetta čiji je nastup počeo sa pola sata zakašnjenja oduševio je publiku na drugoj najvećoj bini. U ranim jutarnjim satima nastupili su Dirty South i Solomun.

samir, radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije