Kompanija Tesla predstavila solarne krovove: Pogledajte kako rade

Radiosarajevo.ba
Kompanija Tesla predstavila solarne krovove: Pogledajte kako rade
Elon Musk predstavio je novi energetski proizvod kao rezultat spajanja njegove kompanije Tesla s kompanijom SolarCity koja se bavi instalacijom solarnih uređaja.

Izvršni direktor Tesle, karizmatični ELon Musk, predstavio je u Los Angelesu, u petak 28. oktobra novi proizvod koji predstavlja energetsku revoluciju.

Proizvod je rezultat spajanja njegove firme, koja se bavi električnim automobilima i baterijama, s kompanijom SolarCity.

Milijarder je predstavio solarni crijep koji eliminira potrebu za tradicionalnim panelima i koji kući daje svu potrebnu energiju, a moguće ju je spremati u Teslin raniji proizvod Powerwall.

Muskov cilj je ostvarivanje vizije o svakodnevici i životu bez potrošnje fosilnih goriva

"To je neka vrsta integralne budućnosti. Električni automobil, Powerwall i solarni krov. Ključno je da treba biti lijep, pristupačan i integriran", rekao je Musk dok je pokazivao proizvode na kući sličnoj onoj koja se pojavljuje u TV seriji Očajne kućanice

Musk je najveći dioničar u Tesli i SolarCityju.

Uključivanjem solarnih modula u krovove, Tesla se nada da će uspjeti napredovati u solarnoj tehnologiji. 

Tesla stakleni solarni crijep izgleda daleko bolje nego bilo koji sličan proizvod, rekao je Musk. Krovovi mogu biti proizvedeni u različitim stilovima. 

Sunce u samo jednom satu da energije koliko je potrebno za našu planetu tokom cijele godine. Uz pomoć Teslinoga krova vaš dom može uhvatiti ovu besplatnu energiju i pretvoriti je u električnu, iskoristiti je odmah ili je uskladištiti u Powerwall baterije, poručuju iz Tesle. 

Pogledajte kako radi solarni krov: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije